Onan Koffie & Thee Onan Koffie & Thee

Badra Estate, India

13°21'07.0"N 75°28'31.8"E

Jacobs avontuurlijke geest heeft geresulteerd in een prachtige reeks verfrissende variëteiten

De prachtige Badra landgoederen werden in 1936 opgericht door de familie Mammen en worden nu geleid door innovator Jacob Mammen.

Met een totale oppervlakte van meer dan 600 hectare is het een van de grootste boerderijen waarmee we samenwerken. Al deze ruimte biedt Jacob de mogelijkheid om op grote schaal te experimenteren met nieuwe verwerkingsmethoden. Door de vele wasplaatsen op de boerderij kan hij spelen met verschillende vormen van fermentatie om te zien hoe dit de smaak beïnvloedt.

In zijn zoektocht naar het creëren van de hoogst mogelijke kwaliteit koffie stopt Jacob niet bij perfectie, maar streeft hij ernaar om veel verder te gaan en de koffie-industrie dag na dag te innoveren en te beïnvloeden.

Twee werelden die in perfecte harmonie samenkomen!

Toen we enkele jaren geleden met Indiase koffiebonen begonnen te werken, waren we meteen verkocht. Ze gaven een uniekheid als geen ander. Een mooie volle body, smaken die gaan in de richting van specerijen en kruidige noten, zoet, rijp en gedroogd fruit. We konden niet anders dan verliefd worden! Afhankelijk van de beschikbare hoeveelheid werken we afwisselend met de catimor, cauvery en superb koffies van de SLN soort van Jacob's Farm. Diep in de genetica van deze variëteiten zien we twee werelden echt samenkomen: die van de fijne en meer subtiele arabica's en de sterke en robuuste canephora's.

De catimor is bijvoorbeeld een arabica koffie, maar als je naar de genetische stamboom kijkt, ontdek je dat hij op de een of andere manier geworteld is in de canephora familie. Hij heeft het cafeïnegehalte van een arabica en zijn complexe smaken, maar wordt gedragen door een vollere body met natuurlijke donkerdere, zwaardere tonen. Dit levert een prachtige en interessante variëteit op.

Het laat zien dat, naast het verbouwen, oogsten en roosteren, de feitelijke genetica van de plant van groot belang is. Jacob's innovatieve geest en streven naar perfectie zorgen ervoor dat hij voortdurend op zoek is naar de beste manier om bepaalde variëteiten te produceren, waarbij hij zich niet alleen richt op ras, terroir en plukken, maar ook op verschillen in wassen en fermenteren.

Toen India en koffie elkaar ontmoetten, was het liefde op het eerste gezicht!

De boerderij ligt in het Chikmagalur district in de Bababudangiri heuvels, algemeen bekend als de geboorteplaats van de Indiase koffie-industrie. Volgens de legende smokkelde een monnik in 1640 koffiezaden van Jemen naar India in zijn wandelstok, omdat het in die tijd verboden was om ze mee het land uit te nemen.
Hij koos deze heuvels om vele redenen als de beste plek om de eerste koffiebomen van India te planten.

De heuvels hebben een rijke biodiversiteit waardoor de koffie kan groeien onder een natuurlijk dak van teak-, palissander- en sandelhoutbladeren, die de planten beschermen en de smaken beïnvloeden. Naast koffie staat de regio ook bekend om zijn vele kruidenplantages, waaronder de koning van alle specerijen, peper. De peper groeit als een gemengd gewas tussen de koffieplanten, waardoor de grond wordt gereinigd en die extra kracht krijgt.

Wil je proeven?

Direct trade
India Cauvery Espresso
Espresso

Intens romige body, kruidigheid van zwarte peper en dragon, zoetheid van nectarine

 14,90

Uitverkocht

Direct trade
India Cauvery Filter Roosteren
Filter

Romige body, met tonen van jasmijn en zwarte peper, frisse en fruitige smaak van perzik en appel

 14,90

Uitverkocht

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!