Onan Coffee & Tea Onan Coffee & Tea

Onan's geschiedenis

Passie, kwaliteit en boeren

We serveren koffie & thee bij Onan te Leuven sinds 2004

Onan (Leuven) bestaat ondertussen al een tijdje, sinds 2004 om precies te zijn. Onze oprichter, Hans Onan, was nog jong toen hij begon te dromen over het creëren van een eigen zaak. Hij hield altijd al van de warmte en gezelligheid die koffie en thee met zich meebrengen. Een lekker kopje kan een excuus zijn om af te spreken met een vriend, een manier om je dag goed te beginnen, of de perfecte metgezel tijdens het lezen van de krant of een goed boek. Hans had echter het gevoel dat er veel meer potentieel in het product zat. Hij realiseerde zich dat er meer tijd en moeite nodig was. Om de perfecte zetwijze onder de knie te krijgen, de smaak te verfijnen en de verschillende manieren te verkennen waarop van koffie of thee genoten kan worden. Toen hij 26 was, gaf hij zijn baan op en volgde hij zijn levensdroom. Zo vond Koffie Onan zijn plaats in de Parijsstraat te Leuven.

Hans Onan Leuven Chloé

een TEAM van twee

In zijn streven naar de perfecte plek om van een tasje koffie te genieten, kreeg Hans al snel hulp van een zeer energieke studente, genaamd Chloé. Op haar zoektocht naar goede koffie kwam ze toevallig terecht bij Koffie Onan Leuven. Ze begon er te werken terwijl ze studeerde voor kleuterleidster. Maar al snel werd haar passie voor koffie sterker dan die voor het lesgeven. Je kan haar zo altijd enthousiast horen vertellen over het verhaal achter jouw kopje koffie. Na haar afstuderen besloot ze dat haar toekomst bij de bar lag. Al snel sloot ze zich aan bij Hans in zijn passie om een leuke plek te creëren. Een plek waar alle mensen van onze diverse bevolking zich welkom voelen om te genieten van een kopje koffie of thee, bereid met de zorg die het verdient!

Branderij Onan Leuven

koffieBranderij

In het begin was de bar een beetje meer ‘oldschool’ dan nu. Rieten stoelen. Koffie geserveerd aan de tafel. Een ander en minder gespecialiseerd menu. Dat alles veranderde snel toen we kennis maakten met barista-kampioenschappen, de wereld van koffiebonen en hun producenten ontdekten. We begonnen kleine hoeveelheden bonen te kopen, brandden ze per 2 kg voor de bar en verkochten ze aan de klanten. Naarmate de vraag naar speciale koffie groter werd, ontgroeiden we al snel deze manier van werken. Daarom kochten we uiteindelijk de branderij hier in Leuven. Samen met de branderij groeide ons team, we werden een beetje groter en specialiseerden ons nog meer. Momenteel zijn we een team van 7 gepassioneerde koffie- en theeliefhebbers en doen we onze uiterste best om elke dag het beste uit elk kopje koffie te halen! Rechtstreeks van de boerderij naar de winkel & bar!

Wat gebeurt er in de branderij?

Bij Onan Leuven gaat het om direct trade

We begonnen het brandproces te verfijnen en besteedden al onze aandacht aan het te perfectioneren. Langzaam aan kregen we meer controle over elke stap in het proces, van bes tot branding. We kwamen in contact met een aantal uitstekende koffieboeren in Brazilië en India, die net zo gepassioneerd waren over het leveren van de perfecte boon als wij. Zo vonden we manieren om onze wijze van koffie produceren nog menselijker te maken. Voor meer dan 80% van onze koffies vertrouwen we nu op directe handel, en op dit moment hebben we 4 privé Onan lots. Op deze manier hebben we controle over zo veel mogelijk factoren van het proces. Ook hebben we een eerlijke relatie met onze boeren, wiens expertise en passie we zeer hard waarderen.

Lees meer over hoe we werken

Schrijf nu in op onze nieuwsbrief!