hoe we werken
Passie, kwaliteit en toewijding
We gaan ver terug en we gaan direct
Bij Onan kiezen we er heel bewust voor om op een eerlijke en respectvolle manier te werken! Ons respect gaat in de eerste plaats uit naar de boeren met wie we nauw samenwerken en wiens expertise we zeer waarderen. Tegelijkertijd betekent het ook respect hebben voor wat de natuur ons te bieden heeft en ervoor zorgen dat onze producten op een ecologisch verantwoorde manier worden geproduceerd. We streven er voortdurend naar om nieuwe manieren te vinden om je een product van de hoogste kwaliteit te serveren, dat op een duurzame manier is geproduceerd.
Deze filosofie vertaalt zich in het systeem dat we gebruiken, namelijk Direct Trade. Het is een eerlijke, transparante manier van werken die eerlijke prijzen garandeert voor onze boeren en hun werknemers, een hoge kwaliteit garandeert en de eigenschappen van het product voorop stelt. Dit is mogelijk door onze nauwe band met de boeren en de manier waarop we contact met hen houden. Ze zijn slechts een telefoontje, whatsapp of bezoek van ons verwijderd en zo kunnen we volop genieten van hun expertise en krijgen we onmiddellijk feedback! Onze relatie is gebaseerd op vriendschap en vertrouwen, en samen werken we gepassioneerd aan het creëren van het perfecte kopje koffie voor jou. In een notendop, directe handel steunt op drie pijlers: duurzame productie, sociale duurzaamheid en wetenschappelijke innovatie, die samen zorgen voor een product van de hoogste kwaliteit en geproduceerd op de best mogelijke manier!
Een duurzame productie
Respect voor 'alles wat leeft en geeft'. Onze boeren werken 'met' de natuur, niet 'ertegen'. Deze duurzame manier van werken wordt onder andere duidelijk door het feit dat onze boeren geen pesticiden gebruiken om de productie te verhogen en ook geen andere opdringerige manieren gebruiken om fauna en flora te manipuleren. Hun vertrouwen in de creativiteit van de natuur om problemen te overwinnen is ongeëvenaard en wordt keer op keer bewezen. Neem nu de koffiebessen etende apen, katten of vogels. Je zou denken dat een boer er alles aan zou doen om zijn gewassen te beschermen tegen eten, door ze te bedekken, af te schrikken, elektrische hekken of chemicaliën te gebruiken.
Integendeel, de plukkers beginnen vaak te plukken waar de vogels aan het eten zijn omdat ze altijd de rijpste en zoetste bessen vinden. Vogels en veel andere dieren zouden er niet zijn als er pesticiden werden gebruikt of als de bessen niet gezond waren! Dit zou het hele ecosysteem ruïneren, dat verantwoordelijk is voor prachtige smaakvolle koffiebessen! Daarnaast leveren ze een goede bijdrage aan het welzijn van de boerderij in de zin dat ze helpen de insectenpopulatie in toom te houden en de plukkers begeleiden met hun prachtige geluiden en liedjes tijdens het werk op de boerderij!
sociaal bewustzijn en duurzaamheid
Correcte werk- en leefomstandigheden zijn voor ons van vitaal belang. De boeren krijgen zelf het grootste deel van de winst en zijn niet afhankelijk van de beurskoersen zoals vaak het geval is. Door de korte productieketen is het systeem zeer transparant en worden de boeren beschermd tegen misbruik. Er wordt gezorgd voor huisvesting, gezondheidszorg en scholing en de vaste werknemers kunnen zelfs na hun pensioen op de boerderij blijven wonen!
Doordat de werknemers nauw betrokken zijn bij de verschillende stappen van het productieproces, kunnen ze hun eigen passie voor het product uiten en hun expertise ontwikkelen en delen.
creëren en innoveren
Wetenschappelijke innovatie en kwaliteitsgarantie: samenwerking tussen verschillende soorten kennis zorgt voor een voortdurend groeiend superieur product. We waarderen de kennis van de boeren enorm en leren zoveel mogelijk van hen. Door jarenlange ervaring, wetenschappelijk onderzoek en kennisuitwisseling te combineren, zijn ze erin geslaagd om veel specifieke variëteiten te ontwikkelen die in hun ideale microklimaten op afzonderlijke percelen kunnen worden geteeld. Deze wetenschappelijke en innovatieve aanpak sijpelt door in elke stap die we zetten. We zorgen er bijvoorbeeld altijd voor dat de koffiebonen op hun reis van de boerderij naar België in de middelste container op de boot vervoerd kunnen worden. Zo worden onze kleine bonen niet te warm of te koud tijdens de reis en komen ze in ongerepte staat aan.
Aan de thee
We proberen onze kennis en productiemethoden voortdurend te verbeteren en bij te werken.
En natuurlijk is onze filosofie ook van toepassing op onze theeselectie. We hechten veel waarde aan de herkomst en productieomstandigheden van onze thee, maar zijn nog niet zo direct betrokken bij het productieproces als bij onze koffies. Dit is iets waar we ons best voor doen naarmate we verder groeien.
Leer onze boeren kennen
Maak kennis met onze koffieproducerende vrienden en ontdek hun onweerstaanbare koffies.
Roosteren voor bedrijven en horeca
Wij kunnen je helpen de beste koffie van de stad te serveren!
Ontdek onze koffie en thee
Ontdek het zelf!