De perfecte thee zetten
Bij ONAN delen we een passie voor kwaliteit, betrokkenheid en kennis.
Thee zetten
Het zetten van een kopje thee is een elegant maar redelijk eenvoudig proces dat resulteert in een smaakvol, verzachtend aftreksel dat in vele smaken verkrijgbaar is!
Thee zetten vereist dat je een paar basisregels volgt. En met net dat beetje extra aandacht is je brouwsel helemaal afgestemd op jouw smaak en zeker de moeite waard!
Basis brouwen
Een kopje zetten begint met de thee van je keuze en een paar basisprincipes die je naargelang de variëteit moet volgen. Volg deze eenvoudige richtlijnen en verbeter je vaardigheden om thee te zetten in een handomdraai!
Deze 3 hoofdregels gelden voor elke soort thee of infuus:
- gebruik een thee-ei dat breed genoeg is om de thee te verspreiden
- gebotteld water gebruiken
- let op de watertemperatuur
Maar doe ook eens gek en experimenteer met de trektijd. Het scala aan verschillen en mogelijkheden zal je verrassen!
Groene thee
- 3-4 g 300 ml water
- 3-4 min. laten trekken
- 85°-90° temp.
zwarte thee
- 3-4 g 300 ml water
- 3,5-4 min. laten trekken
- 90°-95° temp.
oolong thee
- 2-3 g 300 ml water
- 3-4 min. laten trekken
- 85° temp.
witte thee
- 2-3 g 300 ml water
- 3-4 min. laten trekken
- 80° temp.
Thee met melk
De Indiase theecultuur was de eerste die zwarte thee, warme melk en een mengsel van aromatische kruiden combineerde tot een drankje dat we allemaal kennen als 'chai'. Inmiddels is het een geliefde klassieker geworden en zijn er veel creatieve en smakelijke variaties op gemaakt.
Klassieke Chai-Latte (kopje van 300 ml)
- Gebruik 3 g ONAN's Spicy Chai mix.
- Doe de thee in een persoonlijk theezakje, zorg ervoor dat het goed afgesloten is.
- Doe het theezakje in het kopje.
- Voeg 1 blokje bruine suiker toe.
- Voeg ongeveer 60 ml heet water van 95C° toe.
- Laat 2 minuten trekken.
- Breng 240 ml melk al kloppend op 70C° (optioneel soja- of amandelmelk...).
- Giet de hete melk langzaam op het extract met het theezakje.
- Laat nog 3 minuten of langer trekken.
- Even roeren en afmaken met wat verse kaneel bovenop!
matcha groene latte
- Gebruik 2 g matcha theepoeder van ONAN.
- Doe het poeder in een matcha kom of andere brede beker.
- Voeg al kloppend 40 ml heet water van 80°C toe en blijf kloppen, bij voorkeur met een bamboe matchaklopper, gedurende ongeveer 30 seconden tot er schuim op de bovenkant verschijnt.
- Breng 240 ml melk al kloppend op 70C° (optioneel soja- of amandelmelk...).
- Giet de hete melk langzaam in een draaiende beweging in het matcha-extract.
- Geniet van je zelfgemaakte matcha latte!
Koele en fruitige infusies
Al die verschillende theesoorten en kleurrijke infusies zijn perfect om mee te spelen en te experimenteren. Maak ijsthee met heerlijke, gekke nieuwe smaken of houd het klassiek en eenvoudig. Je kunt wat vers fruit, sap, siroop of andere smaakmakers toevoegen om elke infusie een persoonlijk tintje te geven.
Granaatappel-limoen ijsthee
- Breng 1 liter water aan de kook.
- Zet de verwarming uit.
- Voeg 60 g granaatappelinfusie van ONAN toe.
- Dek af met een deksel.
- Laat een nacht afkoelen (ongeveer 10 uur).
- Giet het extract door een vergiet in een bak.
- Serveer met ijsblokjes en wat schijfjes sinaasappel en limoen.
- Bewaar het vers in de koelkast.
Koele ananasthee
- Breng 1 liter water aan de kook.
- Zet de verwarming uit.
- Voeg 80 g ONAN's pomme d'amour vruchteninfusie toe.
- Dek af met een deksel.
- Laat tot 5 uur afkoelen.
- Giet het brouwsel door een vergiet in een bak.
- Serveer koud met wat verse munt en een schijfje citroen.
- Bewaar het vers in de koelkast.
koude theedranken
Om een lekker, koud brouwsel van theebladeren te maken, moet je wat meer aandacht besteden aan de watertemperatuur en de trektijd, anders kunnen de tannines een boosdoener zijn. Vermijd dus heet water en laat de thee niet te lang trekken. Hier is een eenvoudige manier om je eigen ijsthee te maken!
IJzige Ginn-bubbels
- Gebruik 1 liter koud gefilterd of gebotteld water.
- Doe 12 g ONAN's Ginn Fizz groene theemelange in een persoonlijk theezakje.
- Zorg ervoor dat het theezakje goed afgesloten is om bezinksel te verminderen.
- Leg het theezakje in het koude water.
- Voeg wat verse citroen of limoen toe.
- Laat 4 uur trekken.
- Verwijder het theezakje en de plakjes fruit.
Bezoek ons
Neem een kopje aan de bar of
neem wat thee om mee te nemen!
Neem contact met ons op
Heb je zelf een vraag?
Schiet!
Ontdek onze theeën
Wie heeft er goede thee nodig als je die met niemand kunt delen?