Onan Koffie & Thee Onan Koffie & Thee

乌龙茶 - Oolong thee

Je kunt niet verkeerd gaan met een zoete oolong

De kans is groot dat je nog nooit van deze thee hebt gehoord, maar hij is zeker het proeven waard! Het is geen groene thee en ook geen zwarte thee, maar kan er ergens tussenin liggen. Terwijl groene thee nooit geoxideerd is en zwarte altijd, is oolong slechts gedeeltelijk geoxideerd.

Oolong verwerken

De eerste stappen van de verwerking zijn vergelijkbaar met die van zwarte thee. Om te beginnen worden de blaadjes verdord tot de vochtigheid gehalveerd is. Daarna worden de blaadjes aan de randen gekneusd door ze in manden te schudden, terwijl ze bij zwarte thee helemaal worden geplet. Het kneuzen zorgt ervoor dat de oxidatie begint, maar slechts voor een korte tijd. Hoe langer dit proces duurt, hoe meer de thee op zwarte thee gaat lijken, hoe korter, hoe meer de thee op een groene soort gaat lijken. Hierna worden de bladeren gedroogd tot hun vochtigheid daalt tot 5 procent. Het is belangrijk om te weten dat oolong zijn eigen unieke smaak heeft en met geen enkele andere thee te vergelijken is!

Wil je proeven?

Oolong
Oolong China melkachtig
Oolong thee

Oolong thee gestoomd met melk, vol, romig, lichte honingzoetheid

 12,50
Oolong
Oolong Peng Soan
Oolong thee

oolong thee, houtachtige noten, natuurlijke hints van honing en vanille

 15,30
Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!
Privacyoverzicht

Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.