Oolong thee gestoomd met melk, vol, romig, lichte honingzoetheid
€ 12,50乌龙茶 - Oolong thee
Je kunt niet verkeerd gaan met een zoete oolong
De kans is groot dat je nog nooit van deze thee hebt gehoord, maar hij is zeker het proeven waard! Het is geen groene thee en ook geen zwarte thee, maar kan er ergens tussenin liggen. Terwijl groene thee nooit geoxideerd is en zwarte altijd, is oolong slechts gedeeltelijk geoxideerd.
Oolong verwerken
De eerste stappen van de verwerking zijn vergelijkbaar met die van zwarte thee. Om te beginnen worden de blaadjes verdord tot de vochtigheid gehalveerd is. Daarna worden de blaadjes aan de randen gekneusd door ze in manden te schudden, terwijl ze bij zwarte thee helemaal worden geplet. Het kneuzen zorgt ervoor dat de oxidatie begint, maar slechts voor een korte tijd. Hoe langer dit proces duurt, hoe meer de thee op zwarte thee gaat lijken, hoe korter, hoe meer de thee op een groene soort gaat lijken. Hierna worden de bladeren gedroogd tot hun vochtigheid daalt tot 5 procent. Het is belangrijk om te weten dat oolong zijn eigen unieke smaak heeft en met geen enkele andere thee te vergelijken is!