Witte thee, bloemblaadjes, rozenolie, lychee, grapefruit, abrikoos
€ 10,70要加牛奶 - Witte thee
Wit & Licht
Geen thee is verfijnder dan witte thee en bij Onan koesteren we deze subtiele schatjes. Geniet van de bloemige tonen van lentebloesem of voeg wat fruit en bloemen toe en geef je kopje een smakelijke twist. Witte thee staat bekend als een gezond product van hoge kwaliteit. Het heeft zijn exclusieve reputatie om een paar redenen verdiend.
verwerking witte thee
Allereerst moeten de omstandigheden waarin het wordt verbouwd niets anders dan perfect zijn. Je hebt de juiste hoogte, weersomstandigheden en grond nodig om dit soort thee op punt te krijgen. Dan is er nog het plukken, dat met de hand gebeurt. Belangrijk om te weten is dat alleen de knoppen en blaadjes aan de top van de struik worden gebruikt en dat ze niet gekneusd mogen worden omdat dit het oxidatieproces in gang zou zetten, wat noodzakelijk is voor het creëren van een mooie zwarte thee, maar absoluut moet worden vermeden bij witte thee. Zodra de bladeren en knoppen zijn geplukt, kan het droogproces beginnen. De theeblaadjes worden uitgespreid in een droge ruimte met een temperatuur van 30° Celsius. Vervolgens worden de blaadjes heel voorzichtig geroosterd in een wok of oven van 40°C. Hierna is de thee klaar om geserveerd te worden, en dankzij dit zorgvuldige proces krijgen we een kopje vol antioxidanten en met een laag theïnegehalte.