Onan Coffee & Tea Onan Coffee & Tea

Het Ultieme koffie cadeau: Een Reis door drie landen

Op zoek naar het perfecte koffie cadeau voor jezelf of een geliefde? Met ons exclusieve cadeaupakket neem je deel aan een heerlijke reis door Brazilië, Mexico en India. Dit pakket bevat zorgvuldig geselecteerde koffiebonen van drie unieke boerderijen, elk met hun eigen verhaal en smaakprofiel. Ontdek de magie van deze bijzondere koffies en de verhalen van de boerderijen die ze produceren.

Verhalen van onze Direct Trade Boerderijen

Martine & Euller uit Brazilië: Fazenda Arema

Fazenda Arema in Brazilië wordt gerund door Martine en Euller. Deze boerderij staat bekend om zijn toewijding aan duurzame landbouw en kwaliteitsproductie. De bonen die hier vandaan komen, hebben een rijke, nootachtige smaak met hints van chocolade. Het verhaal van Fazenda Arema is er een van passie en zorg voor het milieu. Met Ons koffie cadeau proef je de inspanning en toewijding die in elke boon is gestoken.

Martine en Euller’s verhaal is een mengeling van passie voor koffie, liefde en veerkracht. Euller, ooit een veelbelovend voetballer, ontmoette Martine in België na een blessure die zijn carrière beëindigde. Hun liefde bracht hen naar Brazilië, waar ze zich vestigden in Euller’s geboortestad Santa Rosa da Serra om hun gedeelde passie voor koffie na te streven. Ze richtten Fazenda Arema op in de Cerrado Mineiro-regio en innoveren met methoden zoals pulped natural processing. Hun toewijding aan speciale koffie blijkt uit hun hands-on aanpak. Ze leverden zelfs persoonlijk hun eerste oogst af bij Onan’s branderij in België. Dit was het startpunt van hun bloeiend bedrijf in de Braziliaanse koffiewereld.

Thomas uit Mexico: Finca Hamburgo

In 1888 richtte de Duitser Arthur Edelmann Finca Hamburgo op in Soconusco, Chiapas, Mexico, op verzoek van de overheid om de lokale economie te stimuleren. Vandaag de dag wordt de boerderij beheerd door zijn nakomeling Thomas Edelmann Blass, bekend om zijn hoogwaardige, schaduwrijke koffie. Deze methode beschermt planten tegen slecht weer, verrijkt de bodem en ondersteunt meer dan 150 diersoorten, wat de toewijding van de boerderij aan duurzaamheid weerspiegelt.

Finca Hamburgo geeft ook prioriteit aan het welzijn van de gemeenschap met schone, toegankelijke waterbronnen. Het biedt verschillende zorgvuldig verwerkte koffiesoorten, waaronder Pacamara en Catuai, die zorgen voor heldere en frisse smaken. Onder leiding van Thomas zet de boerderij de traditie van kwaliteit en milieubeheer voort.

Finca Hamburgo in Mexico, momenteel gerund door Thomas Edelmann, ligt hoog in de bergen van Chiapas. Deze boerderij combineert traditionele methoden met innovatieve technieken om koffie van de hoogste kwaliteit te produceren. De bonen van Finca Hamburgo bieden een zachte, citrusachtige smaak die elke slok een genot maakt. Door te kiezen voor ons koffie cadeau, steun je deze boerderij en ervaar je de rijke cultuur en geschiedenis van Mexicaanse koffieproductie.

Deepak uit India: Palthope Estate

Diep in de Indiase jungle, omringd door unieke flora en fauna, ligt het prachtige Palthope Estate, opgericht in 1935 en nu beheerd door Deepak Chenagappa Bolera. Deepak staat in India bekend om zijn uitgebreide kennis van kwaliteitskoffie en zijn inzet voor een pesticidenvrije omgeving. Daarnaast heeft zijn aandacht voor detail geresulteerd in de prijswinnende Buttercup Bold-variëteit, die regionale normen overtreft.

Daarbovenop is hij gespecialiseerd in minder bekende koffiesoorten zoals canephora en liberica. Daarom staan Deepak’s koffies bekend om hun unieke smaken en hun veerkracht tegen klimaatverandering en ziektes. Gelegen in het West-Ghats gebergte van Karnataka, wordt Palthope Estate omringd door het Nagarhole Wildlife Sanctuary. Hier leven Indiase luipaarden, gestreepte hyena’s, Aziatische olifanten en zelfs de bedreigde Bengaalse tijger.

Deepak, een voormalige hoofdwachter van het reservaat, combineert koffieproductie met natuurbehoud. Dit doet hij door open corridors in zijn plantages te creëren zodat olifanten erdoorheen kunnen trekken. Zijn innovatieve praktijken zorgen voor een harmonieuze co-existentie tussen landbouw, wilde dieren en de lokale bevolking.

Palthope Estate in India, gelegen in de prachtige regio Coorg, onderscheidt zich door zijn milieuvriendelijke aanpak en hoogwaardige koffie. De bonen van deze boerderij hebben een unieke, intense smaak met zoete en aardse tonen. De familie die Palthope Estate runt, zet zich in voor duurzaamheid en eerlijke handel. Met ons koffie cadeau proef je niet alleen de rijke smaken van India, maar ondersteun je ook eerlijke en ethische landbouwpraktijken.

Het ultieme koffie cadeau

Ons Koffie Cadeau bevat:

  • 3 x 250 gram exclusieve single origin koffie
    (Brazilië, Mexico, India)
  • Uitlegkaarten over de boerderijen en koffies
  • Elegante Onan signature box
  • 100% Direct Trade & eerlijk

MIS DEZE KANS NIET OM EEN BIJZONDER KOFFIE CADEAU TE GEVEN DAT EEN AVONTUUR VAN SMAKEN EN VERHALEN BIEDT. BESTEL NU JE UNIEKE KOFFIE CADEAU EN GENIET VAN EEN WERELDWIJDE KOFFIE-ERVARING!

LIMITED EDITION – ZOLANG DE VOORRAAD STREKT!

Schrijf nu in op onze nieuwsbrief!