Onan Coffee & Tea Onan Coffee & Tea

Badra Estate, India

13°21’07.0“N 75°28’31.8“E

Jacob's avontuurlijke geest heeft geresulteerd in een prachtig scala aan verfrissende variëteiten

Opgericht in 1936 door de familie Mammen, worden de prachtige Badra-landgoederen nu geleid door innovator Jacob Mammen.Met een totaal van meer dan 600 hectare is het een van de grootste boerderijen waarmee we werken. Al deze ruimte biedt Jacob de mogelijkheid om op grote schaal te experimenteren met nieuwe verwerkingsmethoden. Door de vele wasstations op de boerderij kan hij spelen met verschillende vormen van fermentatie om te zien hoe dit de smaak beïnvloedt. In zijn zoektocht naar de hoogst mogelijke kwaliteit koffie, stopt Jacob niet bij perfectie, maar hij wil veel verder gaan en de koffie-industrie van dag tot dag innoveren en beïnvloeden.

TWEE WERELDEN DIE IN PERFECTE HARMONIE SAMENKOMEN!

Toen we enkele jaren geleden begonnen te werken met Indiase koffiebonen, waren we vanaf het begin verslaafd. Ze gaven een uniekheid zoals geen ander. Een prachtige volle body, smaken die neigen naar specerijen, kruidige noten en zoete, rijpe en gedroogde vruchten. We konden niet anders dan verliefd worden! Afhankelijk van de beschikbare hoeveelheid werken we afwisselend met de catimor, cauvery en superieure koffies van de SLN variëteit van Jacob’s Farm. Diep in de genetica van deze variëteiten zien we twee werelden echt samenkomen: die van de fijne en subtielere arabica’s en de sterke en robuuste canephora’s.

De catimor is bijvoorbeeld een arabica koffie, maar als je naar zijn genetische stamboom kijkt, ontdek je dat het op een bepaalde manier geworteld is in de canephora familie. Het heeft het cafeïnegehalte van een arabica en ook zijn complexe smaken, maar wordt gedragen door een voller lichaam met natuurlijke donkerdere, zwaardere tonen. Dit levert ons een mooie en interessante variëteit op.

Het toont aan dat, naast het kweken, oogsten en branden, de daadwerkelijke genetica van de plant van groot belang is. Jacob’s innovatieve geest en streven naar perfectie zorgen ervoor dat hij voortdurend op zoek is naar de beste manier om bepaalde variëteiten te produceren, waarbij hij zich niet alleen richt op variëteit, terroir en plukken, maar ook op verschillen in wassen en fermenteren.

INDIA EN KOFFIE : LIEFDE OP HET EERSTE GEZICHT!

De boerderij is gelegen in het district Chikmagalur in de Bababudangiri heuvels, algemeen gekend als de geboorteplaats van de Indiase koffie-industrie. De legende gaat dat in 1640 een monnik enkele koffiezaden uit Jemen naar India smokkelde in zijn wandelstok, aangezien het in die tijd verboden was om ze uit het land te halen. Deze heuvels koos hij als beste plaats om India’s eerste koffiebomen te planten om vele redenen.

De heuvels hebben een rijke biodiversiteit waardoor de koffie onder een natuurlijk dak kan groeien, gemaakt door bladeren van teak, palissander en sandelhout. Dit beschermt de planten en beïnvloedt hun smaak. Bovendien staat de regio, naast koffie, ook bekend om haar vele specerijenplantages, waaronder de koning van alle specerijen: peper. De peper groeit als een gemengd gewas tussen de koffieplanten, reinigt de bodem en geeft het die extra punch.

Want to taste?

Direct trade
India Cauvery Espresso roast
Espresso

Volle en romige body, tonen van zwarte peper, donkere chocolade en gedroogd fruit

 12,90

Uitverkocht

Direct trade
India Cauvery Filter roast
Filter

Ronde body, tonen van kruidnagel en peper, zoetheid van melk chocolade en een toets van pompelmoes

 12,90
Schrijf nu in op onze nieuwsbrief!