Onan Coffee & Tea Onan Coffee & Tea

Finca Hamburgo, Mexico

15°10’24.0”N 92°19’46.1”W

Een Engelsman in New York...
of was het een Duitser in Mexico?

In 1888 werd de Duitser Arthur Edelmann door de Mexicaanse regering gevraagd om naar Mexico te verhuizen en werkgelegenheid te scheppen voor de plaatselijke bevolking in de streek Soconusco. Hij ging akkoord en begon een koffieboerderij die hij Finca Hamburgo noemde. Sindsdien is de boerderij van generatie op generatie doorgegeven en vandaag de dag wordt deze geleid door Thomas Edelmann Blass. Finca Hamburgo staat bekend om zijn hoge kwaliteit, in de schaduw verbouwde koffies, maar ook om het feit dat duurzaamheid en de gemeenschap hoog op de prioriteitenlijst staan!

HAMBURGO’S HOOGVLAKTES!

Finca Hamburgo bevindt zich in de prachtige hooglanden van de Soconusco-regio in de staat Chiapas.

De boerderij staat bekend om zijn schaduw-gekweekte koffie, wat betekent dat de planten niet in het open zonlicht groeien, maar worden beschermd door een dak van bomen die de percelen omringen. Dit heeft een paar voordelen. De koffieplanten worden beschermd tegen fel zonlicht en zware regenval en de temperatuur blijft constanter, wat een gunstig effect heeft op hun groei. Naast het feit dat koffieplanten bekend staan om hun wijd vertakte verticale wortels, krijgen ze dankzij de bomen die hen omringen en beschermen, mineralen uit diep in de grond die anders onbereikbaar zouden zijn. Dit heeft een grote invloed op de smaak en creëert een complexere koffie.

De regio waarin de boerderij is gelegen, is de thuisbasis van meer dan 150 soorten vogels, zoogdieren en reptielen en staat bekend om zijn overvloed aan watervallen, rivieren en bronnen. Het merendeel van dit water is drinkbaar en kan zowel door bewoners als bezoekers van het landgoed worden gebruikt. Het is slechts één van de vele voorbeelden van hoe de eigenaren proberen alles op een duurzame manier te beheren met zo min mogelijk impact op het milieu.

SMAKEN WAAR WE VAN HOUDEN!

Het assortiment aan variëteiten, waaronder pacamara, catuai, maragogype en nog veel meer, is werkelijk om van te watertanden en een must om onze smaakcollectie te vervolledigen! Om nog maar te zwijgen over de nauwgezette manier van handmatige verwerking die elk van hen ondergaat. De heldere en frisse smaken blijven ons verbazen en verbluffen ons elke keer weer tijdens het branden en proeven!

Buitengewone koffies: om te degusteren en te  trotseren!

Naast het produceren van enkele van Mexico’s fijnste en meest unieke koffies, ontdekten Thomas en zijn familie onlangs dit te combineren met hun aangeboren gastvrijheid. Omdat de koffievelden van Finca Hamburgo gelegen zijn in een overweldigend aantrekkelijke omgeving, begonnen ze verantwoord toerisme te beoefenen en openden ze hun boerderij voor mensen van over de hele wereld. Naast abseilen, wandelen door prachtige natuurplekken en kamperen, kun je op koffietours gaan, leren over het hele kweek- en verwerkingsproces van koffie of, waarom niet, gewoon ontspannen!

Want to taste?

Direct trade
Mexico Chiripa Espresso Roast
Espresso

Milde body, bloemig, tonen van hazelnoot, gedroogd fruit, kastanje en citrus zest

 12,90
Direct trade
Mexico Chiripa Filter Roast
Filter

Milde body, bloemig, tonen van oregano, gedroogd fruit, kastanje en zoete appelsien

 12,90
Schrijf nu in op onze nieuwsbrief!