Oolong thee gestoomd met melk, vol, romig, lichte honingzoetheid
€ 12,50乌龙茶 - Oolong thee
Alles zit goed, met een Oolong smeuïg en zoet
De kans is groot dat je nog nooit van deze thee gehoord hebt, maar het is zeker de moeite waard om te proeven! Het is niet groen en ook niet zwart, het kan ergens tussenin liggen. Terwijl groene thee nooit wordt geoxideerd en zwart altijd, wordt oolong slechts gedeeltelijk geoxideerd.
PROCESSING OOLONG
The first steps of the processing are similar to those of black tea. To begin with, there is the withering of the leaves until humidity reduces is reduced by half. Then the leaves are bruised on the edges by shaking them in baskets, whereas in black tea they get completely crushed instead. The bruising causes the oxidation to start, however, only for a short time. The longer this process lasts the more it will resemble black tea, the shorter, the closer it will lean towards a green variety. After this the leaves get dried until their humidity drops down to 5 percent. It is important to know that oolong has its own unique flavour and is like no other tea!