Onan Coffee & Tea Onan Coffee & Tea

Koffiemachine met bonen: Jouw Gids naar Perfectie met Onan Coffee & Tea

Ah, de geur van vers gezette koffie in de ochtend. Je kent het gevoel wel. Die eerste slok koffie van de dag die de hele wereld weer op zijn plek doet vallen. Wat als we je vertellen dat die ervaring nóg beter kan met een koffiemachine met bonen? 

Van grootmoeders koffiepot tot de hipste espressobar in de stad, de koffie-evolutie is er eentje om bij stil te staan. 

automatic coffeemachine beans

Vooral volautomatische koffiemachines met bonen zijn de helden van dit verhaal. Versgemalen bonen recht in je kopje. En dit door slechts één knop in te drukken!

Hoe kies ik een volautomatisch koffiemachine met bonen?

Volautomatische koffiemachines zijn echte game-changers. Waarom? Ze maken gebruik van verse bonen! Maar hoe kies je nu het beste koffiemachine voor thuis?

Investeer in kwaliteit

We adviseren om te investeren in een merk dat zich specifiek richt op koffiemachines. Universele huishoudelijke merken, hoewel veelzijdig, kunnen soms de laatste innovaties in de koffie-industrie missen.

Terwijl er een breed scala aan prijsopties beschikbaar is, is het raadzaam om niet teveel te bezuinigen. Machines onder de 300 euro kunnen vaak compromissen sluiten op het gebied van kwaliteit, wat op de lange termijn kan leiden tot hogere kosten vanwege een verminderde levensduur. Kies wijselijk en geniet elke dag van een perfecte kop koffie!

Extern melksysteem

Drink je liever romige cappuccino of een schuimige latte macchiato? Let dan ook op het type melksysteem van je koffiemachine. Hoewel machines met een geïntegreerd melksysteem voor velen aantrekkelijk kunnen lijken vanwege hun gestroomlijnde design, biedt een extern melksysteem enkele duidelijke voordelen.

Allereerst bieden ze vaak een betere temperatuurregeling, wat zorgt voor perfect opgeschuimde melk. Ook op hygiënisch vlak zien we een voordeel. Omdat melkresten in machines snel kunnen bederven, is grondige en regelmatige reiniging essentieel. Een extern systeem is makkelijker uit elkaar te halen en te reinigen, waardoor de kans op bacterievorming afneemt. Toch liever een krachtige espresso? Verwijder dan éénvoudig het melkreservoir en bespaar wat ruimte op je aanrecht!

Uit onze ervaring blijkt dat het voor machines uit een lagere prijsklasse raadzaam is om de systemen voor koffie en melk gescheiden te houden!

De ‘perfect grind’

Duik je in de wereld van volautomatische koffiemachines, dan ontdek je snel de centrale rol van de maler. Hoewel professionals vaak kiezen voor stalen maalschijven, is een keramische maler voor thuis de beste keus.

Ten eerste bieden keramische malers duurzaamheid; hun maalschijven blijven langer scherp. Bovendien genereren ze minder warmte tijdens het malen, wat de subtiele aroma’s van je koffiebonen intact houdt. En laten we eerlijk zijn, niemand wil een luidruchtige machine die het hele huis wekt. Gelukkig zijn keramische malers stiller, zodat je in alle rust kunt genieten van je ochtendkoffie.

carlotta bonen
chloe koffiebonen

Tijd om je koffiemachine in te wijden

Oké, dus je hebt geïnvesteerd in een geweldig koffiemachine. Wat nu? Die perfecte balans tussen water en bonen, temperatuur en tijd… Het maakt alle verschil. Met de juiste instellingen wordt elke kop een meesterwerk.

De perfecte plek

Waar zet je nu best je koffiemachine neer? Het belangrijkste is dat je deze op een recht en stabiel oppervlak plaatst met een neutraal niveau. Zet je koffiemachine nooit op een hellend vlak, dit kan de werking van het machine belemmeren.

water

Jouw kopje koffie bestaat voor 98% uit water. Water heeft een grote invloed op de uiteindelijke smaak van de koffie. We raden aan om te kiezen voor gefilterd water of om, indien mogelijk, gebruik te maken van een waterfilter in het waterreservoir indien dit een optie is. Nog voor je het machine aanzet vul je best eerst het waterreservoir. Dit water zal door de buizen gaan van je koffiemachine, deze reinigen en het systeem verwarmen.

Bonen

Bij het selecteren van je koffie is het essentieel om te beseffen dat een volautomatische koffiemachine met bonen functioneert. Gebruik dus nooit gemalen koffie.

Hier bij Onan, is koffie niet zomaar een drankje; het is een passie. We beschouwen de koffiebonen als het hart van het kopje koffie. Onze bonen zijn zorgvuldig geselecteerd om jou die onvergetelijke ervaring te bieden. Daarnaast speelt ook de branding een cruciale rol. Een donkere espresso branding zorgt voor de typische intense en rijke smaak van een espresso, samen met een romige crema. Zou je gaan voor een lichtere filterbranding, geeft dit een flauwer en zuurder smakenprofiel, en verlies je de crema. Je draagt toch ook geen sandalen als het sneeuwt?

 

de magie van de juiste instellingen

Juist, het is technisch. Maar het is ook magisch. Ben je nieuw in de wereld van koffiemachines? Begin in het midden. Kies een neutrale koffiedosering, maalgraad en watervolume en experimenteer van daaruit. Zet je eerste koffie maar drink deze niet. Deze koffie is als het ware een soort reiniging van de volledige weg die elke koffie zal afleggen. Bepaal dan of het volume van je koffie naar wens is, pas het volume aan en zet een tweede koffie. Proef!

Wil je meer pit of body? Speel dan met de hoeveelheid koffie die gemalen wordt. Vanaf je de juiste sterkte hebt bereikt,

En onthoud: het gaat allemaal om wat jij lekker vindt!

koffiemachine met bonen

De combinatie van het perfecte koffiemachine en de perfecte bonen kan wonderen doen. Ben je klaar voor de beste koffie-ervaring ooit? Probeer jouw koffiemachine met koffiebonen van Onan. Ontdek ons espresso aanbod hier en verander je koffiegame voor altijd!

Schrijf nu in op onze nieuwsbrief!