Zomer 1996. Hans Onan zit gefrustreerd op het terras. Even daarvoor had hij geprobeerd een cappuccino te bestellen, maar die hadden ze alleen met slagroom. Van amandelmelk hadden ze niet gehoord.
“Neen danku, doet u dan toch nog maar een espresso”.
En die espresso? Die was te zuur. En trouwens ook te bitter. Nu we toch aan het klagen zijn.
Deze heerlijk zonnige vakantiedag stonden bomen en terassjes in de winkelstraten in volle bloei. De plateau’s met bier en wijn vlogen gezwind over de toog, maar Hans Onan was niet content. “Wat een zonde, wil ik even heerlijk genieten en dan zo een onbenullige, ongepasioneerde kop in je handen krijgen, daar gaat mijn moment”
Rond dit eigenste moment besloot Hans Onan dat de kwaliteit en beleving rond koffie echt wel beter kon. Hoe kon het zijn dat zo een mooi product zo weinig respect en zorg kreeg?
De passie en vlam van Onan was ontstaan, het idee van een concept waarbij koffie, thee en zijn ervaring expertise krijgen van begin tot einde. Enkele jaren later, in 2004, opende Hans de eerste specialty koffiewinkel en bar in Leuven!
"Meer dan 18 jaar en een miljoen espresso's later, branden en schenken we nog steeds jouw kopje genot met dezelfde passie! "
Het was niet veel later dat Chloé als studente tijdens een lange zoektocht naar koffiebonen de shop binnenstapte. Ze verliet die dag de winkel met heerlijke bonen en een studentenjob!
Na haar studies bleek haar passie voor koffie en zijn variëteiten groter dan de passie voor lesgeven en stapte mee in de zaak. Vandaag combineert ze graag de twee, als huisbrandster en een van de weinige Coffeeologen in België hoor je haar lustig kennis en expertise delen aan klanten en collega’s!
|
Melanie is ondertussen al 8 jaar aan de slag bij Onan en ontvangt je als onze shopmanager en koffie-expert steeds met een glimlach en open armen.
Gelukkig wordt ze hierin bijgestaan door onze vaste Team Onan leden, Lisa, Carlotta en Elena en natuurlijk ook onze gemotiveerde jobstudenten!
Ondertussen branden en schenken wij allemaal nog steeds jouw kopje genot met diezelfde passie als 18 jaar geleden. Lees je graag wat meer? Klik dan »hier een keer!